Hoppa till sidans innehåll

Häst-/ryttarlicens


För att få tävla krävs att du

Är medlem i en klubb

För att lösa ryttarlicens måste du för det aktuella året ha betalt medlemskap i en klubb ansluten till Svenska Ridsportförbundet.

Har Grönt Kort

Du måste också ha Grönt Kort för att kunna lösa licens. Det visar att Du vet och förstått det mest grundläggande om vad som gäller på tävlingar. Är det barn som tävlar kan målsman ta Grönt Kort.

Har giltig Ryttarlicens

Från inbjudningstävling och uppåt krävs ryttarlicens. Du löser licens för en klubb och tävlar med den innevarande kalenderår. Efter nyår måste Du lösa en ny licens.

Licenser löser du i Tävlingsdatabasen TDB

Allt om licenser och aktuella regler hittar på i Licensguiden på Svenska Ridsportsförbundet

Obs! Ingen anmälan utan licens
Tänk på att lösa tävlingslicens i god tid om du planerar att tävla. Medlemsavgiften måste vara betald innan licensen blir godkänd av klubben. I Tävlingsdatabasen, TDB, finns en spärr som gör att du inte kan anmäla utan licens. Det gäller även för häst och ponny.
Du kan inte anmäla till tävling utan att ha en giltig, betald licens och eftersom det tar ett par dagar för betalningen att registreras så är det viktigt att ha lite framförhållning.
Spärren finns dels för att stoppa de som tyvärr fuskar med att betala licens och dels för att den försäkring som innefattas av en giltig tävlingslicens ska gälla. En gällande försäkring är av vikt både för den enskilde ryttaren och för arrangören.

Uppdaterad: 12 JAN 2017 14:50 Skribent: Ingela Suominen
E-post: This is a mailto link

 gilla-oss-pa-facebook%20copy

 

Sisu

   

Postadress:
Kumla RK - Ridsport
Hagaby 105
69293 Kumla

Kontakt:
Tel: 0705620931
E-post: This is a mailto link

Se all info