Hoppa till sidans innehåll

Uppdatering om läget på Hagaby

26 JAN 2018 13:50
Alla hästar som står i stallet på Hagaby är feberfria sedan torsdag 25 januari. Självklart så fortsätter vi att tempa alla hästar i Hagabystallet en tid framöver
  • Skapad: 26 JAN 2018 13:50

Vi hoppas att vi snart kan häva restriktionerna och även genomföra den planerade tävlingen 17 februari.

Veterinär har tagit prover 25 januari på den häst som hade feber senast. Svar kommer i början av vecka 5. Vi tar då ställning till om vi ska ta bort alla restriktioner. Informationen läggs ut här och på Facebook.

I avvaktan på provsvar är lilla ridhuset fortsatt reserverat för de hästar som står på Hagaby. Det stora är tillgängligt för hästar som utifrån.   

Vi har fått även ett intyg för den häst som stod på Strömsholm i v 52.

”Hästen XX har behandlats vid djursjukhuset från den 26 december till den 30 december 2017 på grund av feber. Hen behandlades med dropp samt antiinflammatorisk medicin och den 28 december var hen feberfri. Under vistelsen har hen stått på vår isoleringsavdelning, det vill säga hen har ej haft kontakt med några andra hästar på djursjukhuset.

Symtomen hen visade på djursjukhuset var feber samt nedsatt aptit. Hen har ej haft något näsflöde, någon hosta eller några svullna lymfknutor under vistelsen.

Den 30 december när XX lämnade djursjukhuset visade hen inga tecken på en infektiös sjukdom och bedömdes därför ej behöva särskilda restriktioner hemmavid.

Camilla Fredriksson Klinikveterinär Evidensia Strömsholm”

Har du frågor kan du kontakta oss via This is a mailto link

Skribent: Ingela Suominen
Epost: Adressen Gömd

 gilla-oss-pa-facebook%20copy

 

Sisu

   

Postadress:
Kumla RK - Ridsport
Hagaby 105
69293 Kumla

Kontakt:
Tel: 0705620931
E-post: This is a mailto link

Se all info